Lauryol lysine 10g

1 hodnocení
 
Tip Efekt lupa
 

INCI: lauryol lysine

Nerozpustný prášek sloužící jako modifikátor textury kosmetických přípravků.

Dostupnost Skladem
75 Kč    
Kód produktu 1862
Kategorie Oxidy, pudry, slídy
 

Lauroyl Lysine je látka odvozená od kyseliny laurové a aminokyseliny L-lysinu. Jedná se o ve vodě nerozpustný prášek, jehož částice mají plochý tvar, což způsobuje jeho dobrou přilnavost k pokožce. Používá se jako modifikátor textury kosmetických přípravků. Je vhodnou složkou dekorativní kosmetiky i přípravků určených pro péči o pokožku a vlasy. Má dobré lubrikační i antistatické účinky. Zlepšuje přilnavost a roztíratelnost výsledného přípravku. Pokožce dodává jemný a hedvábný pocit a na rozdíl od jiných anorganických prášků působí emolienčně, tudíž na pokožce nepřispívá k pocitu jejího vysušení. Může také sloužit i jako látka upravující vlastnosti jiných práškových složek, jako je mastek nebo slída.

Lysin pomáhá v boji s opary (herpes simplex)

Herpes simplex-1 (HSV-1) způsobuje opary, což jsou puchýře naplněné tekutinou na rtech. Jde o velmi častou potíž mezi lidmi a přenáší se při kontaktu s infikovanými slinami.

 Lysin  pomáhá potlačit růst HSV-1.

Ve studii s 30 účastníky používající krém s L-lysinem, zinkem a dalšími bylinami ( EO Medunka, Manuka, Tea Tree..) došlo k snížení výskytu oparů u 40% účastníků do třetího dne a 87% do šestého dne. Pokud nebyl herpes ošetřen lysinem, vypuknutí trvalo až 21 dní.

POPIS

Vzhled: bílý krystalický prášek.

Rozpustnost: nerozpustný prakticky ve všech možných druzích rozpouštědel s výjimkou silně kyselých a silně zásaditých roztoků.

Doporučené dávkování: liší se dle typu přípravku, kondicionér 0,1 – 0,5 %.

Účinky:

  • kluzné/lubrikační

  • zlepšuje přilnavost směsí

  • zlepšuje tekutost směsí

  • antistatické

  • antioxidační

  • emolienční

Doporučené použití:

  • základ kosmetických přípravků

  • dekorativní kosmetika – rtěnky, oční stíny, make-up, řasenky

  • přípravky pro péči o pokožku i pleť – krémy, mléka, opalovací krémy

  • přípravky pro péči o vlasy – šampony, kondicionéry

Doporučení pro zapracování do přípravku: v případě kondicionéru se látka zapracovává do olejové fáze.

Podmínky pro uchovávání: prášek není hygroskopický.

Hmotnost 40 kg