EO Sladký pomeranč 7x destilovaný 10 ml

Neohodnoceno
 
 

INCI: Citrus sinensis (sweet)

100% přírodní EO, BIO

7x destilovaný

Použití: ovocné tónovací masky, citrusové sprchové gely, noční krémy

Země původu: Španělsko

Vůně: svěží typická pomerančová

Balení: 10 ml

Dostupnost Skladem
69 Kč    
Kód produktu 897
Kategorie Kosmetické suroviny
 

Plody Citrus sinensis se nazývají Sweet orange/Sladký pomeranč, aby se odlišily od Hořkého/Bitter Orange, ovoce Citrus Aurantium (Bigaradier). Tyto oranžové plody Citrus sinensis, pocházející z Číny, přinesli do Evropy portugalští navigátoři v 16. století.

Esence pomeranče se nachází v kůře plodů. Očišťující a vonné vlastnosti tohoto oleje se používají již po staletí. Tento olej je také díky své jemné a sladké vůni známý pro své relaxační a optimalizační působení. Je to jeden z nejpoužívanějších éterických olejů v aromaterapii.

Sladký pomerančový esenciální olej zklidňuje a navozuje skutečnou pohodu a uklidňuje napětí. Sladký pomerančový éterický olej, který vyváží rovnováhu, poskytuje dobrou náladu a optimismus. Esenciální olej Sladký pomeranč napomáhá v boji proti poruchám spánku. Sladkou a ovocnou vůní se esenciální olej Sladký pomeranč jemně mísí s mnoha oleji, zejména dřevitými a kořenitými.

Aromatická vůně: Esenciální olej ze sladkého pomeranče má sladkou citrusovou vůni podobně jako pomerančová kůra, z níž je získáván, pouze intenzivnější a koncentrovanější.
Aromatická síla: Střední až silný
Dobře se mísí s: levandulí, bergamotem, palisandrem, citronem, šalvějí, myrhou, santalovým dřevem a kořeněnými oleji, jako jsou muškátový oříšek, skořice a hřebíček
Obecná použití: Sladký pomerančový esenciální olej je ve svém použití velmi podobný hořkému pomeranči. Vlastnosti jsou následující: antidepresivum, antiseptikum, antispasmotikum, afrodiziakum, keratinizační, srdeční, deodorační, trávicí, stimulační (nervové), tonické (srdeční, oběhové). Používá se také v boji proti nachlazení, zácpě, mdlé pokožce, nadýmání, chřipce, pomalému trávení a stresu.
Obsahuje: Citrus Sinensis Dulcis Peel Oil (éterický olej pomerančový sladký), Limonene*, Linalool*, Citral*. (* - složky přírodního původu obsaženy v tomto oleji)
Vlastnosti: V kosmetice je sladký pomerančový esenciální olej uznáván pro tyto vlastnosti:
  • Pleťové tonikum
  • Přináší sladkou a ovocnou vůni, velmi příjemnou

 

Použití: Používá se jako přísada k přípravě:

  • Ovocné tónovací masky
  • Citrusové sprchové gely
  • Noční krémy

 

Kromě ošetření se tradičně používá v následujících případech:

  • Úzkost, nervozita, neklid
  • Poruchy spánku u dětí a dospělých
  • Očištění vzduchu
  • Trávicí problémy