Kofein prášek 20g

Neohodnoceno
 
Novinka Tip Efekt lupa
 

INCI : coffeinum

Rozpustný ve vodě ( 40c ) odolný proti výšší teplotě

Použití : oční krémy,pleťová séra, tělová mléka proti celulitidě,šampony na podporu růstu vlasů.

Dávkování: 0,2-2%

Dostupnost Skladem
70 Kč    
Kód produktu 990
Kategorie Aktivní látky
 

Je cennou přísadou pro produkty na pokožku a vlasy. Předpokládá se, že má utahovací, dehydratační a cirkulační účinek.

Kofein je hořký bílý krystalický alkaloid. Nachází se hlavně v listech čajovníku a kávových zrnech. V kosmetických přípravcích se používá kvůli svému antioxidačnímu působení, protože podporuje tvorbu nových kožních buněk, stimuluje tvorbu kolagenu a zlepšuje stav pleti. Protože snižuje viditelnost jizev, používá se do přípravků proti striím. Podporuje činnost oběhového systému a prokrvuje, což je důležité u projevů celulitidy, kterou pomáhá redukovat. Přidává se do anti-agingové péče, očních krémů a šamponů proti vypadávání vlasů, které posiluje a podporuje jejich zdravý růst. Kofein je v kosmetice obecně brán jako bezpečná látka, která nevyvolává alergické reakce.