Lotus Pink Absolute Oil Dilution 10ml

Neohodnoceno
 
Novinka Tip Efekt lupa
 

INCI: Nelumbo Nucifera

Obsahuje 3% absolutního oleje v jojobě.

Pocit harmonie, exotické květinové aroma s jemně bylinnými a medicinálními tóny.

 

Dostupnost Skladem
189 Kč    
Kód produktu 1445
Kategorie EO-esenciální oleje
 

Vzácný roztok oleje v jojobě – vás zve k zážitku luxusních vlastností vzácného oleje kombinovaného se zvláčňujícími a zjemňujícími vlastnostmi jojobového oleje. Obsah je 3% absolutního oleje. Tyto oleje mohou být použity neředěné k masáži, péči o pokožku, aromaterapii nebo přimícháním do vaší oblíbené kosmetiky.

Lotos ořechonosný (Nelumbo nucifera), též známý jako lotos indický, je vodní rostlina z čeledi lotosovitých. Charakteristickým biotopem lotosu indického jsou stojaté a pomalu tekoucí mělké vody. Pochází z indického subkontinentu, kde je často pěstován buddhisty jako mystická rostlina.

Lotus je obvykle považován za symbol probuzení. Důvodem je, že i když květina roste v bahnitých jezerech v občas stagnující vodě, přesto kvete každé ráno s vycházejícím sluncem.

Lotus je znám pro své povzbuzení pocitu harmonie. Nejlepší je kombinovat jej s květinovými vůněmi. Má exotické květinové aroma s jemně bylinnými a medicinálními tóny.

Olej z květů růžového lotosu má svěží, lehkou, květinovo-citrusovou vůni, ideální pro použití v masážních olejích, pleťových mlékách, luxusních mýdlech, osvěžovačích vzduchu, aromaterapeutických přípravcích a koupelových olejích. Hlavní účinné látky jsou nelumbin, vitamin C, asparagin a škrob. Nelumbin stimuluje pohyb hlenů a tělních tekutin. Asparagin podporuje vyloučení přebytečných tekutin z dýchacích cest a plic. Růžový lotos zvyšuje vitalitu. Také se používá k léčbě astmatu, kašle, nachlazení, při ledvinových a plicních problémech.