Massoia CO2 extrakt 5ml

Neohodnoceno
 
 

INCI: Cryptocarya Massoy (Massoia) Bark Extract

- Bio, organic

- exotická s intenzivním tmavým kokosovým aroma

Dávkování: 0,005 - 0,05%

Dostupnost Skladem
149 Kč    
Kód produktu 3383
Kategorie Extrakty CO2,sušené extrakty
 

Massoia Bark CO2 Extrakt je světle žlutý čirý tekutý olej, který má charakteristickou kokosovou příchuť. Používá se v potravinářském průmyslu. Tento výrobek neobsahuje žádné přísady ani jiné technické doplňky. Není smíchán ani formulován. Tento produkt je 100% přírodní a odpovídá nařízení ES o aromatech č. 1334/2008 pro aromatické přípravky.

Extrakt z kůry Cryptocarya Massoy (Massoia). Působí jako vonná přísada. Je derivován z kůry massoie a neobsahuje žádné reprodukovatelné mikroorganismy. Obsahuje 50-80% pentyllaktonu, 10-40% heptyllaktonu, <1% nonyllaktonu a <8% benzylbenzoátu. Používá se v parfumerii k zavedení přírodní kokosové noty.

Vůně massoia kůry CO2 je vůní tropického mistrovského díla, jako kříženec mezi santalovým dřevem a kokosovou zmrzlinou, je to naprosto nádherná vůně. Užitečné pro přidání tepla a plnosti do měkkých dřevitých akordů, nabízí zajímavé efekty v jantarových základech a rozvíjení tónů bílých květů, jako je gardénie a jasmín, pěkně se kombinuje s kumarinovými a tonkovými tóny a poskytuje hřejivou tropickou mléčnost akordům santalového dřeva.

Hlavními složkami jsou 50 - 80% pentyllaktonu a 10 - 40% heptyllaktonu. Světle žlutá barva slévatelné viskozity a vybraného extraktu.

Tradiční použití:

Strom Massoia (Cryptocaria massoia) pochází z Papuy, ostrovů Maluku a Jávy.

Olej z kůry Massoia byl široce používán jako vůně a přírodní kokosové aroma; v koření a v tradiční medicíně k léčbě průjmů, křečí v břiše, horečky, tuberkulózy, bolesti svalů, bolesti hlavy a chronické zácpy.Idealní jako aroma v rtěnkách a balzámech na rty parfémující tělová másla a různé kosmetické přípravky.

V potravinách a nápojích:

Extrakt CO2 Massoia kůry se používá k aromatizaci potravin a nápojů. Jeho sladká vůně připomíná kokosovou příchuť. Používá se k ochucení např. na máslo, mléko a mléčné výrobky, pečení, cukrovinky, zmrzlina, popcorn, cereálie a dietní výrobky. Lakton Massoia má příjemnou vůni, která je popsána jako sladká, kokosová, laktonová, krémová a mléčná. Koncentrace 20–50 ppm dává produktům již krémovou, kokosovou, zelenou a mírně ovocnou chuť.

Přírodní parfuméři berou na vědomí tento organický rostlinný zdroj, pro jeho lákavé těžko dostupné bohaté máslové noty. Massoia CO2 kůra se používá v tropických buketech a dodá Gardenii, Tuberose nebo Jasmínu přidanou hloubku a teplo. Zajistí zajímavé efekty kombinací Massoia s akordy z kůže, ovoce, kumarinu a jantaru. Napumpuje gurmánské vůně a dodá sladkosti vůním ze vzácného dřeva s máslem bohatou kůrou Massoia.

Dobře se mísí se santalovým dřevem, fazolemi tonky, Rose otto, novým kořením, ambretou (musk), benzoinem, skořicí, kávou, copalem, pískavicí, slaměnkou, bílými květinami, davanou, jonquil, nigella damascena, ylang ylang, Agarwood, Champaca Pink, Frankincense sacra kadidlo, Jasmin grandiflorum, Jasmin sambac, Labdanum, Levandule, Lotus Pink, Neroli, Osmanthus, Patchouli, Petitgrain, Tuberose,s vanilkou a dalšími.

Massoia obsahuje vysokou koncentraci laktonů, které mohou dráždit pokožku, zejména u lidí se světlou pletí, a proto musí být vysoce ředěné.

Toxikologie:

IFRA (International Fragrance Association) zakazuje používání oleje z massoie a massoia laktonu, protože se ukázalo, že dráždí pokožku a při použití v aromaterapii způsobuje senzibilizaci. Orální toxicita (LD50) pro lakton massoie je 1890 mg / k. Doporučené bezpečnostní dávkování od IFRY pro massoia lakton jako vonnou složku ještě není k dispozici.

Použití: V přírodní parfumérii se používá pro tropické bukety; kulinářské parfémy; vysoce kvalitní květinové vůně, ovocné akordy.

Doporučené dávkování výrobce: 0,005 - 0,05%

Hmotnost 0.05 kg