Růžový vosk 10g

Neohodnoceno
 
 

INCI :Rosa Damascena Flower Cera

Země: Francie

Teplota tání: 50-55 ° C

Dostupnost Skladem
99 Kč    
Kód produktu 2954
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

Je to voskovitý, pevný materiál pocházející z Růže. Obecně se květinové vosky vyrábějí stejným způsobem jako květinové absoluty. Absolute je super koncentrovaná verze éterického oleje. Místo destilace se používá metoda extrakce rozpouštědlem: Nejprve se do rostlinného materiálu přidá organické rozpouštědlo. Za druhé, tento roztok se filtruje a koncentruje a vyrábí se voskovitá hmota zvaná beton. Zatřetí, beton je ošetřen alkoholem a rozpustná frakce se stává absolutní, zatímco nerozpustné části dávají květinový vosk.

Růžový vosk je tedy pevné změkčovadlo s určitou ochrannou a změkčující silou. Neobsahuje příliš mnoho vonných látek (tak jako o éterický olej), protože většina z nich je absolutní, ale pokud je vaše pokožka velmi citlivá, může být lepší se jí vyhnout.

Používá se hlavně na svíčky a pevné parfémy, protože si zachovává nádhernou vůni bulharských růží. Růžový vosk je přírodní a má uklidňující a změkčující vlastnosti pro pokožku.

Květinový vosk je snadno zkapalněný a ideální pro přidání hustoty a svůdné vůně růže v pevném parfému, balzámech na rty, krémech, krémech, mýdlech, svíčkách, kosmetických přípravcích a přípravcích pro osobní péči. Doporučené využití až 10%. Pro silnější vůni přidejte několik kapek růže bulharské absolute.

 

Hmotnost 40 kg