EO Litsea Cubeba 10ml

1 hodnocení
 
Novinka Efekt lupa
 

INCI: Litsea cubeba

Země: Vietnam

Vodní destilace

- pomáhá mastné a aknózní pleti, zvyšuje koncentraci

- Osvěžující, protiinfekční

- Sladce citronová vůně s květovými podtóny

Dostupnost Skladem
169 Kč    
Kód produktu 2336
Kategorie EO-esenciální oleje
 

Litsea (Litsea) je rod rostlin z čeledi vavřínovité. Rod zahrnuje asi 400 druhů. Je rozšířen v oblasti od tropické Asie po Austrálii a Tichomoří a v Severní a Střední Americe. Litsey mají význam zejména jako zdroj dřeva a v tradiční medicíně. Rod litsea zahrnuje v současném taxonomickém pojetí asi 400 druhů. Je rozšířen v tropech všech kontinentů s výjimkou Afriky a Jižní Ameriky, jmenovitě v jižní, východní a jihovýchodní Asii, Austrálii, Tichomoří, Novém Zélandu a Severní a Střední Americe od jihovýchodu USA po Kostariku. Největší počet druhů se vyskytuje v tropické Asii. 

Esenciální olej se získává destilací listů, větviček a bobů (černých bobulí) asijského subtropického stromu s krásným českým názvem dvakratec, jehož domovinou jsou Jáva, Borneo a Sumatra, pěstuje se rovněž v Indii a na ostrově Réunion.

Litsea cubeba je antidepresivní, podporující koncentraci (jízda v autě) a afrodisiakální. Pomáhá při vyrážkách a plísních. Ve spojení s heřmánkem vhodná pro aknózní a mastnou pleť. Pomáhá při léčbě infekcí. Tato silice má antibiotické, protizánětlivé a stimulační účinky. Neutralizuje pachy.

Často bývá součástí pleťových vod pro mastnou a aknózní pleť.

Aromatická vůně: Sladká, svěží a citronová vůně.
Aromatická síla: Silná
Bežná použití: Je známo, že osvěžující aroma esenciálního oleje Litsea cubeba napomáhá zmírňovat příznaky stresu a úzkosti při inhalaci nebo v difuzéru. Olej je také vhodný pro mastné typy pleti.