Disodium Cocoamphodiacetate 50ml

Neohodnoceno
 

Jemná, vysoce kompatibilní povrchově aktivní látka, která působí dokonce i na nejcitlivější typy pleti

Použití pro šampony, sprchové gely, čistící pleťové gely, pěny do koupele, dětské šampony, přípravky proti akné

Dostupnost Objednáno
50 Kč
Kód produktu 825
Kategorie Tenzidy
Položka byla vyprodána...
 

INCI: Disodium Cocoamphodiacetate

Amfoterní sekundární tenzid

Dávkování: 3-30%

Tento jemný tenzid je vhodný i pro ty nejcitlivější typy pleti a může být aplikován na čistící prostředky. Vyrábí vysoce kvalitní pěnu, aniž by jí bránil olej, čímž je široce kompatibilní s řadou již existujících formulací, aniž by musel něco změnit. Dobře pracuje v nižším rozmezí pH mezi 4 a 9, disodium Cocoamphodiacetate má neuvěřitelně vysokou odolnost vůči tvrdé vodě, pracuje účinně i ve slané vodě. Je kompatibilní s aniontovými, neionogenními a amfoterními povrchově aktivními látkami, čímž přispívá k vysokým kompatibilitě a snadno použitelným faktorům. Protože je kompatibilní jak s kůží, tak sliznicí, může být také použita v jemných vlasových a čisticích prostředích na obličej, aniž by způsobila suchost nebo podráždění, takže je vynikající pro dovolenou v kondicionérech, stejně jako čisticí prostředky na obličej.

Funkce:

  • vlasový kondicionér-zlepšuje vzhled a pocit z vlasů, zvyšuje jejich objem, poddajnost, lesk, nebo zlepšuje strukturu vlasů, které byly fyzicky poškozené nebo chemicky ošetřené

  • jako povrchově aktivní látka, která čistí kůži a vlasy tím, že pomáhá smíchat vodu s olejem a špínou tak, aby mohly být opláchnuty          

  • jako povrchově aktivní látka, která zvyšuje pěnicí schopnost, nebo stabilizuje pěnu

  • jako přísada podporující tvorbu pěny

  • pleťový kondicionér-zlepšuje, nebo udržuje pokožku v dobrém stavu

  • jako povrchově aktivní látka, která má schopnost zvýšit rozpustnost ve vodě další povrchově aktivní látky

 

Obecné informace:

  • je ve formě viskózní světle nažloutlé kapaliny se slabou ovocnou vůní

  • je odvozená z mastných kyselin (tzv.kokosové kyseliny)

  • je to  amfoterní povrchově aktivní látka-často používána jako sekundární (vedlejší)

  • často se kombinuje s dalšími povrchově aktivními látkami jako např. SLSA,SCI pro jemné čištění s vysokým pěnění

  • v koncentracích ve kterých se používá v kosmetických produktech by měl být, při vniknutí do oka, nedráždivý

  • používá se někdy v šamponech ke snížení podráždění očí (které může například způsobit jiná povrchově aktivní látka)

  • dokáže čistit vlasy a pokožku, aniž by je zbytečně odmašťoval (zbavoval přírodních olejů), nebo vysušoval a používá se i pro citlivou a dětskou pokožku