Tucuma máslo Virgin 100g

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 

INCI: Astrocaryum vulgare seed butter

Země: Brazílie

Metoda extrakce: lisování za studena.

Část použité rostliny: semeno.

Kvalita: 100% čistá a přírodní, panenská, lisovaná za studena bez chemického ošetření, kosmetická kvalita.

Kultura: volně sklizená.

Vzhled: pevné máslo.

Barva: světle žlutá až tmavě béžová.

Vůně: sladká, karamelová káva.

Dotek: hladký a bez zrn, nezanechává na pokožce mastný film.

Chemická data a složení mastných kyselin viz obrázek.

    Hodnota jódu: 10-30 g I2/100 g

    Hodnota zmýdelnění: 230 - 250 mg KOH / g

    Teplota tání: 30-32 ° C

  • Rostlinný silikon, péče o vlasy, antioxidant.
Dostupnost Skladem
199 Kč    
Kód produktu 2120
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

Tucuma je palma, která produkuje malé tvrdé ovoce s velkými semeny. Vláknina je velmi oblíbená na severu Brazílie, kde z ní vyrábí i sendviče. Tucuma máslo se vyrábí ze semen a tucuma olej z buničiny. Palma Tucuma je považována za velmi odolnou a agresivní rostlinu. Je dokonce odolná vůči ohni a má schopnost opětovně vyrazit výhonky po požáru.

Palma Tucuma pochází ze stejné rodiny palem jako Murumuru, másla mají podobné vlastnosti. Obě másla jsou známá svými „rostlinnými silikonovými“ vlastnostmi, které vytvářejí na pokožce průhledný ochranný film bez ucpávání pórů, protože se jedná o lehké ochranné máslo, je ideální pro kudrnaté vlasy všech textur a podob. Máslo se získává lisováním semen za studena. Je to bílé až béžové máslo se slušnou ořechovou vůní. V tradičním způsobu výroby (jako téměř všechny ostatní amazonské másla) se semena vaří s vodou a máslo se od vody následně oddělí.

VYUŽITÍ:

Má vysoké množství kyseliny laurové a myristové, máslo vytváří v mýdle příjemnou pěnu. Kromě toho je tucuma máslo díky své vysoké koncentraci kyseliny laurové výbornou složkou pro péči o vlasy - zejména pro poškozené a roztřepené vlasy, stejně jako kudrnaté vlasy. Toto máslo je velmi snadné použít samo o sobě nebo ho můžete použít na jakékoli recepty krásy pro domácí tvorbu.

 

V péči o pokožku se používá zejména pro suchou a poškozenou pleť (většinou v kombinaci s jinými másly a oleji).

VLASTNOSTI:

  •  Vysoká hladina mastných kyselin Laurové a Myristové
  •  Vynikající vůně sladké kávy a karamelu
  •  Nemastný pocit
  •  Perfektní náhrada za minerální silikon

 

APLIKACE:

  •     Akné
  •     Citlivá kůže
  •     Suchá kůže
  •     Ekzém a lupénka
  •     Kudrnaté, suché, poškozené vlasy

 

NÁPADY NA POUŽITÍ:

  •     Masky na vlasy
  •     Krém na vlasy
  •     „Leave-in“ na kudrnaté vlasy (vetřete jen tak do vlasů)
  •     Produkty před a po slunění
  •     Každodenní krém
  •     Rtěnky a balzámy na rty

 

V PRAXI:

    Toto lahodné máslo lze použít samostatně, není mastné a voní nádherně. Je to jednoduché máslo, které se včlení snadno do produktů pro pokožku a vlasy.

    Může být použito jako náhrada minerálního silikonu v pokožce, vlasech a produktech na rty.

 

CHEMICKÉ ÚDAJE:

Máslo obsahuje vysoké koncentrace kyseliny laurové a myristové a skládá se hlavně z nasycených mastných kyselin.

Tucuma butter